perjantai 31. tammikuuta 2014

Imaamin perässä

Sadan kohdan imaami pisti keskiviikkona odotetun lankkuboostin tiskiin. Lupasin viime viikon merkinnöissä lankuttaa tuon mukaan. Aiempi uhoomiseni on ollut pistää aina minsalla paremmaksi. Tänä aamuna sitten ryhdyin taistoon. Vedin syvät hengitykset sisään ja asetuin makuukammarin karvamatolle hover -asentoon. Ei lähtenyt homma ihan kevyesti liikkeelle, kun nelosen paikkeilla oli jo aika polte ja päätin tsempata minuutti kerrallaan. Seiskan kohdalla tuntui jo niin polttavan pahan kivalta, että päätin tutista vielä minsan lisää ja uudeksi enkaksi tuli kellotettua 8 minuuttia. Aloitin 3 sekkaa etuajassa ja lopetin sekan yli, kun kerran imaamikin oli tehnyt varosekunnit omaan pitoonsa. Kyllä oli olo kuin uudesti syntyneellä ja maha olikin aamupäivän ihan krampissa. Tässä liikkeessä tai lähinnä liikkumattomuudessa on tärkeää jalkojen pito, josta imaami tuskaili omassa raportissa. Siitä syystä siis teen ennätysyritykset aina ko maton päällä.

Melkein tekisi mieli laittaa 10min haaste tiskiin, mutta PJH:n tuntien en kuitenkaan uskalla. Hän kun tuppaa tekemään asioita niihin ryhtyessään aika huolellisella pieteetillä ja lopulta tämänkin kiusoittelun oikea tarkoitus on saada PJH:n 400m-800m juoksut kulkemaan kovempaa parantuvan keskivartalohallinnan ansiosta. Samalla toki toteutuu itselle vielä tärkeämpää eli parannusta ihan samaisessa keskivartalon hallinnassa. Minulla ajallisesti trainerilla jauhetut harjoitusmäärät ovat olleet jonkin verran maltillisempia viime talveen verrattuna, mutta tehot itsessään ovat 5-7% parempia vuoden takaiseen. Ja siitä huolimatta, että tarkoitus olisi rakentaa nousevaa kehitystä kesään asti eikä perinteistä huhtikuun huippua. Varsinkin tämän viikon treenit ovat olleet lukujen valossa aika rohkaisevia. Siis ainoastaan omaan aikaisempaan tasooni verrattuna, ei mihinkään muuhun. Ja uskallan väittää, että nimenomaan keskivartalon lihaksisto on ihan eri luokkaa vuoden takaiseen verrattuna ja on antanut oman lisäpotkun kovempien kärsimysnäytelmien vääntelehtimiseen trainerin päällä.

Odottelen innokkaana imaamin seuraavaa lankkusiirtoa.

1 kommentti:

  1. Kyllä nyt pistit todella pahan, kun paransit kerralla 2 minuuttia! Haaste vaikuttaa mahdottomalta, mutta kyllä minä jonkun vastasuunnitelman teen heti huomisen 400m kisan jälkeen... Täytyy varmaan tehdä pieni selkäohjelma ensin, kun ristiselän kohdalta alkaa voima loppua pitkässä lankussa.

    VastaaPoista